Od lipca zmieniliśmy nasz jadłospis o 180 stopni. O tym będzie później, po maratonie. A teraz wrzucam szybko kolejny hit z serii „dieta biegacza” – dip do warzyw. To jedyna forma podania Poli rukoli. Wymiennie, zamiast dipu używamy także nazwy „pasta z żaby” – nazwa dobrze działa na przedszkolną target grupę, rechota się do rozpuku 😉 Czas wykonania, jak zwykle – krócej niż 15 min.
SKŁADNIKI:
* ok. 50 g rukoli (pół pudełka)
* ok. 400 g fasoli białej (czyli 1 puszka, ale oczywiście możecie ugotować)
* 3 łyżki pasty tahini
* natka pietruszki (nie za dużo)
* 3 ząbki czosnku
* 3 łyżki soku z cytryny
* 2 łyżki oliwy
* sól i świeży pieprz
SKŁADNIKI:
Wszystko blendujemy na gładką masę. Dodajemy odrobinę wody, jeśli zrobi się za gęsto.
Bądź ze mną na: