Masło daktylowo-kakaowe, czyli kolejna odsłona domowej nutelli

Poniżej znajdziecie przepis (jak zwykle szybki) na masło daktylowo-kakaowe. Gotowy krem przypominający nutellę sprawi, że Twoje dziecko oszaleje [na Twoim punkcie]! Gwarantuję wysoką punktację przyznaną dla Najfajniejszej Mamy Pod Słońcem 😉

SKŁADNIKI:

* awokado (1 szt. duże, miękkie!)
* surowe kakao (3 łyżki)
* miód (2 łyżki)
* masło orzechowe (1 łyżka)
* daktyle suszone (2 szklanki)

PRZYGOTOWANIE:

Daktyle zalewamy wrzątkiem na 15 minut, po tym czasie drobno siekamy nożem (albo blendujemy, ale mój blender tego nie wytrzymał…). Awokado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha, blendujemy i gotowe!

mamaratonka-maslo-kakaowe-domowa-nutella

Bądź ze mną na:

mamaratonka-facebookmamaratonka-instagram

Sandra K.

mamaratonka.pl, czyli i mama (2x), i maratonka (7x). O tym jest ten blog, o dwóch wielkich radościach: macierzyństwie i bieganiu. Nie zabraknie tu biegowych porad, zdrowych przepisów i życiowych przemyśleń. mamaratonka.pl to miejsce dla ambitnych mam z pasją, w którym wzajemnie będziemy się inspirować, łamać konwenanse jak życiówki, trzymać dystans i żartować… A przede wszystkim wspierać w tym naszym codziennym słodko-gorzkim chaosie.